keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Leipää vauvalle

...ja leipää äidille! Tänä aamuna mieleni teki jotain oikein herkullista leipää. Satun olemaan tämän viikon hiivattomalla dieetillä (sokeritonta viikkoa seurasi vehnätön viikko, ja tämän jälkeen on tarkoitus sinnitellä vielä neljäs viikko ilman maitotuotteita!), ja kuten arvata saattaa, juuri kukaan leipomoja ja ihanaa Samsaraa lukuunottamatta ei valmista hiivatonta leipää. Vauvalle puolestaan ei saa antaa sokeria tai suolaa, joten päätin loihtia aamiaiseksi vauvalle sopivaa leipää eli meille molemmille yhteisen käden käänteessä valmistuvan kaura-vehnärieskan.

Vauvalle sopiva leipä

2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 rkl öljyä

Sekoita taikina nopeasti massaksi ja painele leivinpaperille korkeintaan sentin paksuisia leipäsiä. Jos haluat tehdä erillisiä "aikuisten versioita", ripottele aikuisten leipästen päälle varovasti hiukan suolaa. Paista 200 asteessa noin vartti.

Tässä alle puolessa tunnissa valmistunut aamiaisemme! Iris ei vielä saa leipästensä päälle mozzarellaa, tomaattia ja tuoretta basilikaa... Mutta se ei hänen intoaan tuntunut haittaavan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti