torstai 4. elokuuta 2011

Kauden kesäkurpitsarisotto

Suomalaiset kasvikset ovat nyt parhaimmillaan ja edullisimmillaan ja niiden syöminen on todellinen ekoteko, joten kannattaa ottaa niistä ilo irti! Riisi ei todellakaan ole mikään ilmastoystävällinen ruoka, joten jos tästä haluaa suomalaista lähiruokaa, kannattaa korvata se esimerkiksi ohralla tai kaurahelmillä. (Minä puolustaudun sillä, että olemme raahanneet risottoriisiä Espanjasta, ja siellä se sentään on kotimaista.) Yksi ystäväni sanoi että hänen samanikäinen lapsensa kammoaa riisiä yli kaiken, mutta ainakin Iris nappaa mielellään käteensä pehmeän riisipallukan (jotkut sormiruokailijat kai innoissaan nyppivät yksittäisiä riisinjyviä, taktiikkansa kullakin!) ja työntää sen suuhunsa. Tähän ruokaan käy parhaiten suuri, korkeareunainen paistinpannu tai teflonpohjainen kasari tai pata.

Kesäkurpitsarisotto


2 kesäkurpitsaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
n. 3 dl risottoriisiä (tms.)
n. 6 dl vettä tai vähäsuolaista kasvislientä
oliiviöljyä

Kuullota sipuleita ja ohuita kesäkurpitsasuikaleita reilussa määrässä oliiviöljyä, kunnes ne ovat kypsiä (n. 15 minuuttia). Lisää pannulle riisi ja kuullota vielä ainakin 10 minuuttia, kunnes riisi alkaa olla läpikuultavaa. Kuumenna vesi (tai liemi) kiehuvaksi ja lisää sitä riisiseokseen pikku hiljaa: anna riisin imeä aina kaikki vesi ennen kuin kaadat joukkoon lisää. Sekoittele koko ajan. Kun riisi tuntuu kypsältä, tarjoile! Aikuisille mukaan sopii vielä mainiosti esimerkiksi parmesanraaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti