sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Hernerouhemakaronilaatikko

Nyt kun soijan mahdollisista haittavaikutuksista on puhuttu niin paljon viime aikoina, olen yrittänyt hiukan rajoittaa sen käyttöä - mikä siis minun tapauksessani merkitsee lähinnä ainoastaan sitä, ettei soijaa olisi enää joka ainoalla aterialla... Kun lisäksi otetaan huomioon, että soija usein raahataan kaukaa, kannattaa ainakin toisinaan yrittää etsiä terveellisiä kotimaisia vastineita sille! Hernerouhe (jota myy ainakin Milletti) on mahtava kotimainen kasvisproteiinin lähde, josta saa loihdittua kaikkea mitä soijarouheestakin (ja molemmathan ovat mainoita jauhelihan asemesta käytettäviä tuotteita, joihin kannattaa tutustua jo pelkästään edullisuutensa vuoksi). Tässä hernerouheesta loihditun makaronilaatikon ohje:

Hernerouhemakaronilaatikko

750 g tummaa makaronia (tämä määrä siksi, että meillä sattui olemaan juuri sen kokoinen pussi)
2-3 sipulia silppuna
4 dl hernerouhetta
n. 3 dl vettä + kasvisliemikuutio
2 dl (kasvis)kermaa
1 dl (soija)maitoa

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Toisella pannulla kuullota sipulisilppu öljyssä, ja kun sipuli on kauniin väristä, lisää hernerouhe. Pyöräytä ja lisää mukaan vesi sekä kasvisliemikuutio. Kun vesi on imeytynyt, kastike on valmis. Lataa hernerouhekastike ja makaronit voideltuun vuokaan kerroksittain ja hulauta päälle maito-kermasekoitus (jos haluat perinteisemmän laatikon, mukaan voi laittaa yhden kananmunan). Paista 175 asteessa 20 minuuttia, jätä uuni sitten päälle ja anna laatikon hautua jälkilämmössä vielä 20 minuutin ajan.


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti