maanantai 26. maaliskuuta 2012

Herkkuja!

Moni lukija on pyytänyt herkkureseptejä, joten täältä pesee! Kehittelin viikonlopuksi täysin sokerittoman kakun, joka onnistui vaikuttamaan täysin tavalliselta omena-rahkakakulta, ei miltään dieettihumputukselta, josta on jätetty kaikki maku pois. Monissa keinotekoisissa makeutusaineissa (ensimmäisinä tulevat mieleen aspartaami ja asesulfaami K) myös on niin paljon haitallisia aineita ja ne ovat jopa huonoja hampaille, että kannattaa ehdottomasti suosia luonnon omia makeuttajia, esimerkiksi hunajaa ja erilaisia siirappeja!

Sokeriton omena-rahkapiirakka

pohja:
125 g sulatettua margariinia
1 dl maitorahkaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte: 
3-4 omenaa lohkoina (jos ovat kotimaisia/luomuja, kuorineen)
2-3 dl rahkaa
1 kananmuna
2 rkl hunajaa
2-3 rkl agavesiirappia

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele pyöreään vuokaan (minä unohdin kokonaan voidella vuoan, mutta kakku irtosi siitä oikein mainiosti, vaikka käytin keraamista vuokaa). Pistele pohja haarukalla ja ripottele pohjalle omenalohkot. Sekoita rahka+muna+hunaja ja agavesiirappi ja levitä omenalohkojen päälle. Paistele 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Jos pinta näyttää tummenevan, siirrä kakku alemmaksi tai peitä pinta foliolla. 

Iris on saanut tarpeekseen mustikoista ja auringonkukan siemenistä ja siirtyy herkuttelemaan kakkupalalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti