tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappuiset härkäpapupihvit

Hyvää vappua kaikille! Olen jo pitkään halunnut kokeilla laittaa jotakin härkäpavuista (Suomessa tuotettu mainio proteiininlähde ja vaihtoehto iänikuiselle soijalle!), ja tämä resepti sopi kyllä vappuun mainiosti. Käytin helsinkiläisen luomukauppa Oman maan sivuilta löytämääni reseptiä pohjana, mutta tuunasin sitä vähän:

Härkäpapurouhepihvit (12 kpl)

2 dl härkäpapurouhetta
3-4 dl vettä
1 tl jauhettua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
1 pieni purkki tomaattipyrettä
(1 kasvisliemikuutio)
1 dl korppujauhoa & 2 dl (soija/kaura)kermaa
1 iso sipuli pilkottuna
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
2 dl vehnäjauhoa

Keitä härkäpapurouhetta 15 min liemikuutiolla, mustapippurilla ja paprikajauheella maustetussa vedessä. Turvota korppujauhoja kermassa muutama minuutti ja lisää ne keitettyyn härkäpapurouheeseen. Silppua sipuli ja valkosipuli todella pieneksi ja sekoita taikinaan yhdessä vehnäjauhojen kanssa. Sekoita vehnäjauhot joukkoon ja lisää vielä tomaattipyre. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä ja paista niitä öljytyn leivinpaperin päällä 225 asteessa n. 25 min. Tarjoile esim. pastan kanssa! Me aikuiset laitoimme pastamme joukkoon punaista pestoa, mutta Irikselle teimme omaa pestoa sekoittamalla ruokalusikallisen tomaattipyrettä ja ruokalusikallisen oliiviöljyä. Hyvin toimi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti