maanantai 18. kesäkuuta 2012

Myslivauva

Ihanista ihanin Alaran mysli on niin kallista, että teen usein myös erilaisia kotimyslejä lähinnä Kemikaalicocktailin klassikko-ohjeella. Ohjeessa makeutuksena käytetään hunajaa joten en ole (vieläkään, vaikka nyt toki jo voisi) tarjoillut sitä Irikselle; nyt kuitenkin keksin hauskan kiertotien taas kerran agavesiirappia käyttäen (myös kotoisa koivusokeri käy, tai toki myslin voi halutessaan jättää täysin makeuttamattomaksikin). Tällaisena tämä käy naposteltavaksi jo heti vaikka kuusikuukautisesta, ja kuvittelisin että pinsettiotetta opetteleva tykkää tavoitella suuhunsa rapsakoita kaurahiutaleita ja rusinoita. Nyt jo mielellän lusikalla syövä Iris, 1 v 9 kk, tykkää syödä tätä kiinteän jugurtin (esim. ns. "partaäijä") seurana.


Lapsille sopiva mysli (yksi pellillinen)

10 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl sesaminsiemeniä
1 dl oliiviöljyä tai muuta hyvää ruokaöljyä
1/2 dl agavesiirappia tai koivusokeria
1 dl rusinoita

Sekoita kaurahiutaleet ja siemenet. Kuumenna öljy ja agavesiirappi tai koivusokeri kattilassa, mutta älä anna kuumentua kiehumispisteeseen. Lisää kattilaan kaura-siemensekoitus ja sekoita tasaiseksi. Levitä sen jälkeen seos uunipellille ja paahda 175-200 asteessa noin vartti. Kääntele lastalla ettei mysli pala. Kun se on jäähtynyt kunnolla, lisää rusinat ja laita esimerkiksi lasipurkkiin. Noora laittaa mysliinsä myös muita kuivattuja hedelmänpalasia, kannattaa antaa mielikuvituksen lentää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti