maanantai 11. kesäkuuta 2012

Pikkuveljen piirakka

Olimme ennen Espanjaan saapumista lyhyellä Tampereen-vierailulla! Veljeni (joka on ammatiltaan kokki!) oli laittanut piknikille aivan uskomattoman hyvää tofupiirakkaa, jonka arvioin sopivan hyvin ihan sormiruokataipaleen alkuunkin (palkokasveja, joista siis tofukin on tehty, saa neuvolan ohjeiden mukaan aloitella vasta kahdeksan kuukauden iässä, mutta muuten piirakan reunaa voi maistella vaikka jo piknikillä oleva puolivuotias) - joten ruinasin tietenkin ohjeen tänne. Mahtava piknikeväs kuumiin kesäpäiviin!


Tofupiirakka

Pohja

6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
200 g sinistä keijua (suolaa vain 0,7%!)
loraus soijakermaa

Täyte
500 g tofua kuutioituna ja marinoituna
1 sipuli
1 paprika
mausteita

Pinnalle
loput soijakermasta
korppujauhoja (yritä etsiä mahdollisimman vähäsuolainen versio)

1. Laita tofu sopivan kokoisiksi paloiksi edellisenä päivänä ja laita se marinoitumaan yön yli öljyyn ja intialaisia mausteita (kumina, curry, jeera, valkosipuli, korianteri) sisältävään seokseen. Myös joku fetamaisuuteen pyrkivä marinadi sopii hyvin (etikka-oregano-basilika jne.).

2. Pohjataikinan teko: sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi rasva joukkoon niin että taikinasta tulee murumaista. Lisää lopuksi soijakermaa niin että taikina muuttuu tahnamaiseksi. Voitele vuoka ja levitä taikina vuokaan.


3. Täytteen valmistus: Leikkaa sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Heitä sipuli ja paprika kuumalle pannulle ja kuullota. Lisää tofu ja paista kypsäksi. Maista ja mausta esim. pippurilla. Levitä täyte vuokaan ja lisää soijakerma sekä korppujauhot päälle.


4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 25 minuuttia. Jos pohja jää kovin paksuksi sitä voi myös esipaistaa 5 minuuttia.


5. Anna valmistuttua vetäytyä folion alla. Parhaimmillaan kylmäksi tarjoiltuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti