perjantai 8. kesäkuuta 2012

Sokeriton ja vehnätön herkkutorttu

Espanjassa on aina (päiväkodeista kouluihin, ravintoloista perhelounaisiin) kaikkialla tarjolla jälkiruokaa! Kun ollaan perheen piirissä, ihmiset tyytyvät usein hedelmiin, jotka ovatkin ihania ja halpoja, tai jugurttiin, johon usein hulautetaan päälle hiukan hunajaa. Viikonlopun koittaessa kotiolossakin siirrytään herkuttelemaan tuhdimmin. Vastustin tänään lähileipomon kutsua ja loihdin tällaisen sokerittoman ja vehnättömän (vieläpä mustikkatäytteisen, kun sattui löytymään mustikkahilloa kaapista)! Testiraati moitti tätä ehkä hiukan kuivakaksi, mutta avitimme asiaa pienellä jäätelönokareella... ja ilman jäätelöä tämä on jo alle yksivuotiaalle sopiva terveysherkku!


Sokeriton ja vehnätön herkkutorttu

250 g kauraleseitä
250 g maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa 
3 rkl agavesiirappia
2 rkl maizenaa
1 rkl kuivahiivaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori (pese sitruuna hyvin tai kaikkein mieluiten käytä luomusittistä)
purkki (sokeritonta) hilloa tai sopiva määrä pakastemarjoja

Vatkaa kevyesti jugurtti ja kananmunat yhteen. Lisää niiden joukkoon agavesiirappi. Sekoita mukaan kauraleseet ja raastettu sitruunankuori. Sekoita maizena ja hiiva keskenään ja lisää nekin taikinaan. Levitä puolet taikinasta voideltuun piirakkavuokaan. Levitä hillo/marjat päälle. Painele sitten päälle vielä loppu taikina. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä kunnolla ja nauti vaikka jäätelön kanssa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti