lauantai 14. heinäkuuta 2012

Sokeriton & uuniton juustokakkuherkku

Kesä on juhlien aikaa, ja jostain syystä minut on vallannut ihan mieletön leipomishimo. Iriksen kanssa ei kuitenkaan viitsi aloittaa jokaista kakkuprojektia monella desilitralla sokeria... tämän viikonlopun kakuksi kehittelin esimerkiksi tällaisen melkein sokerittoman (kasvisvispikermoissa on jostain syystä aina sokeria, vai onko joku löytänyt sokerittoman version?) ja raikkaan juustokakun. Täysin sokerittoman kakun voi tehtailla vaikkapa tavallisesta kuohukermasta.


Juustokakku

POHJA:
200 g sokerittomia keksejä (tein näistä kekseistä oman versioni ja suosittelen tätä blogia muutenkin!) - jos sokerittomuudella ei ole niin väliä, mitkä tahansa perusdigestivet käyvät
50 g voita/margariinia

JUUSTOKERROS:
200 g maustamatonta tuorejuustoa tai soijatuorejuustoa (esimerkiksi tämä uusi lisäaineeton maustamaton tuorejuusto on uusia suosikkejani)
5 dl valutettua maustamatonta jugurttia tai soijajugurttia (valuta tavallisessa kahvisuodattimessa ainakin pari tuntia)
1 prk kermaa (kauravispiä, soijavispiä tai tuiki tavallista kuohukermaa)
1/2 dl koivusokeria eli xylitolia
1 lime

HYYDYTYS:
1 tl agar-agaria (jauheena)
1 dl vettä
 
KORISTELU:
10 mansikkaa

Aloita pohjasta. Murusta keksit ja sulata voi/margariini. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan. 

Tee sitten agar-agar-seos. Sulata jauhe kylmään veteen, laita kattila täysille ja sekoita koko ajan, kunnes seos kiehuu. Kun se on porissut vähintään 2-3 min ja alkanut saostua, siirrä syrjään.


Vispaa kerma. Lisää koko ajan vispaten joukkoon valunut jugurtti ja tuorejuusto sekä koivusokeri ja limen mehu ja raastettu kuori. Lisää sitten joukkoon agar-agar-liuos koko ajan vispaten. Kaada juustoseos jääkaapissa odottelevan pohjan päälle. 


Anna hyytyä vähintään yhden yön yli ja koristele seuraavana päivänä mansikoilla. Nam!


Iriksen syöminen oli tällä kertaa NIIN sotkuista, että kuvassa on kakku vielä juhlakunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti